Hoppa till sidans innehåll

25-Manna - ett litet äventyr

24 SEP 2018 21:35
Lördag den 6 oktober sprang OK Orinto 25-Mannastafetten på Järvafältet, detta var första gången men säkert inte sista!
  • Uppdaterad: 24 SEP 2018 21:35

Äntligen stod vi där på startlinjen med löddrande man  och skogsbrynet framför oss - Elin C fick detta ärorika uppdraget (alltså att springa startsträckan).

Innan dess var det mycket som hade fallit på plats. Redan kl 15 på fredagen packades de flesta lagmedlemmar in i två bilar och två minibussar för avfärd österut. Resenärerna hälsades av ett stilla regnande under resan, vilket mattades av i takt med att de närmade sig Huvudstaden. Incheckning tog plats i skola för övernattning på hårt underlag, alla varianter på bäddsystem arrangerades, inklusive inlån från lokalt belägna soffgrupper.

Lördagen mötte oss med en rejäl frukost och därefter logistiska övningar som tog oss till arenan vid Hägerstalund på Järvafältet.

Majoriteten av Orintolaget var inte på plats förrän Elin samman med 367 andra löpare farit ut i skogarna i sporrsträck! Avlöst av brodern Erik sörjde de två för att vi gick ut på sträcka 3 på en 33:e plats - riktigt i hetluften!

Ni ska besparas detaljer kring övriga 23 deltagares bataljer i sagda skogar, men några reflektioner kan varapå sin plats:

- Flera löpare uttryckte varierande grad av ångest inför sin insats för att efter avverkat lopp mer eller mindre utstråla idrottslig lycka, det var många kulörer på den känslopaletten!

- Kartritaren fick i vanlig god ordning några ord på vägen om lokala brister och hur hantverket kunde ha utförts.

- Duscharnas kapacitet betygssattes på varierande vis under dagens lopp i takt med att de ansvariga godde på för att trimma befintlig utrustning.

Efter strävan och kämpande kom vi så småningom till omstart med två löpare. Dessa drog till slut ut i en inte lika stormande sporrsträck som löparna på förstasträckan, men inte mindre kämpande.

Efter målgång och dusch drog hela det återstående gänget (några hade rest hemåt i förväg) till en närbelägen inrättning och intog en finfin buffé med tillhörande efterätt - både smaklig och väl förtjänt kändes det.

Dagen efter fick vi möjlighet att revanchera oss i samma terräng för eventuella felsteg och dåliga beslut, en möjlighet som åtminstone några tog vara på.

Tack go'vänner, lagkamrater och klubbkompisar för en rolig idrottsupplevelse tillsammans - nu har vi sprängt 25-Mannavallen!

 Jag hoppas att ni som vi redan ser fram emot kommande stafettbataljer!

 T&T-kommittén gm Björn

Bilder, reportage mm finns att finna på tävlingens hemsida:
http://www.25manna.se

Resultat, sträcktider etc finns upplagd i Eventor:
https://eventor.orientering.se/Events/Show/19881

Skribent: Björn Karlsson
Epost: This is a mailto link

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info