Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Orinto i Orienteringsmagasinet

27 MAR 2021 18:03
Vi har helgträningar med sportident under våren, artikel i nättidningen Orienteringsmagasinet
  • Uppdaterad: 27 MAR 2021 18:03

I vår har vi bestämt att vi kör helgträningar med sportident en period, detta bl a efftersom många arrangörer har ställ in planerade tävlingar nu i vår. Denna helg (27-28 mars) är tredje tillfället och helgens banor ligger lagda i Forssa lertag, du hittar kartor för utskrift på Eventor (länk finns från Aktivitetskalendern).

En av deltagarna förra helgen i Varpås var förre landslagsledaren Lars Hogedal, som imponerades av enkelheten i arrangemanget. Det stora nyheten som gör det enkelt för den som arrangerar är den nya utstämplingsenheten, där man checkar ut efter målgång. Det är en vanlig sportidentenhet som programmerats om till att läsa ut löparens alla stämplingar, då slipper man sitta med en dator i skogen för att göra samma sak. Arrangören hämtar utläsningsenheten när alla har sprungit och kan göra en resultatlista i Eventor på samma sätt som vanligt.

Banor och gps-rutter läggs också upp på Livelox för de som springer med GPS-klocka, ett roligt och lärorikt sätt att följa upp sitt lopp efteråt.

Nyheten om det här sättet att arrangera på spred sig och vi blev intervjuade av en reporter på Skogssport som skrev en artikel som nu ligger på nättidningen Orienteringsmagasinet:
https://www.orienteringsmagasinet.se/artiklar/ny-lösning-kan-arrangera-utan-funktionärer-på-plats/

Skribent: Björn Karlsson
E-post: This is a mailto link

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info