Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SM-tävlingarna

29 SEP 2015 14:57
Rapport från SM-tävlingarna

  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 20:05

Det har varit två roliga orienteringshelger, den första helgen som bestod av långdistans var inte så lyckad för min del. Jag gjorde en miss på långdistanskvalet som gjorde att jag fick springa B-final. Dagen där på fick jag revansch och sprang bra och jag blev tvåa. Tyvärr var banorna väldigt dåliga och tråkiga, det var mest stiglöpning och väldigt lite orientering. Jag hade snarlika långsträckor på kval och final, att springa nästan samma sträcka båda dagarna var inte särskilt utmanande. 

 

Den andra helgen med medel och stafett var mycket rolig. På medeldistanskvalet hade jag en dålig inledning med en miss i början, resten av banan gick bra och jag tog mig till A-final. På finalen sedan gick det orienteringsmässigt relativt bra, jag gjorde två dåliga vägval som kostade tid. I övrigt flöt loppet på bra, jag är nöjd med min insats och jag blev 17e. Båda medeldistansbanorna var bra och svåra, så det var väldigt kul orientering. Terrängen var bra och bjöd på många fina höjder. 

På stafetten så gjorde Erik en jättebra förstasträcka, så jag fick ett väldigt bra utgångsläge i täten. Det var jätteroligt att få springa ut tillsammans med den yttersta senioreliten. Mitt lopp gick väldigt bra jag orienterade rätt och jag höll ett högt tempo (fastän vi hade 11 km). När jag hade några kilometer kvar så ramlade jag och slog i hakan i en berghäll. Det smärtade mycket så jag gick och joggade den sista biten av banan, tillslut kom jag i mål och växlade ut Magnus. Efter min målgång åkte vi till Södertäljesjukhus, där sydde de tre stygn i min haka, så efter några timmar på sjukhuset kunde vi åka hem. Det var jättekul att vi hade ett stafettlag och alla gjorde en bra insats. Jag ser framemot att springa stafett-SM nästa år.

Med vänliga hälsningar Elin Classon

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info