Hoppa till sidans innehåll

SM Medel och stafett

10 OKT 2016 11:14
Återigen for Elin och Erik Classon samt Magnus Homann ner till Blekinge. Denna gången
skulle de springa tre dagar, först Medel kval och final på fredag/lördag och sedan Stafett på söndag
  • Skapad: 10 OKT 2016 11:14

.

Kvalet gick i ett område som kanske inte var det finaste Blekinge hade att erbjuda. Elin hade den här gången otur och kom på 11:e plats i sitt kval, där de 10 första gick till A-final. Hennes tids hade räckt till A-final i två andra heat.
Erik fick ett väldigt tufft heat, där fem av de åtta platserna till A-final belades av löpare som sprungit VM/EM i år. Magnus var halvförkyld och hade inte riktigt återhämtat sig från Lång-SM, men lyckades med hjälp av den tur som Elin inte fick, ta sig till D-final.

Finalerna sprangs i ungefär samma typ av terräng, lite risigt och ganska platt. I B-finalerna kom Erik på en fin 8:e plats, och Elin kom på 13:e plats i sin B-final. Det visar att de är med och slåss bland Sverigeeliten. Magnus - som vid det här laget var rejält sliten - undvek återigen sistaplatsen, vilket han var nöjd med.

På söndagen var det dags för Stafett, och den gick i ett helt annat terrängområden, ute på Torhamnslandet. En fin del av Blekinge. Mycket flackt, mycket björnbär, mycket ljung och lättbommat skulle det visa sig.
Erik startade och låg med i täten vid första radion. In till växling hade han gjort en liten miss, och tappat några minuter innan han skickade ut Magnus på andrasträckan. Gammal är tröttast, och han fick slita rejält för att växla över till Elin på en 56:e plats, men eftersom vi hade topp 60 som mål så var vi nöjda. Elin sprang på bra, och vid sista varvningen låg vi fortfarande bättre än målet, på en 57:e plats. Men Elin ville mer, och på den korta avslutande slingan orienterade hon sig förbi två lag och kom in som 55:a!

En väldigt fin avslutning på en underbart solig helg med mycket välarrangerade tävlingar där allt funkade som tänkt. Det är inte ofta man kan ligga och solbada på TC i slutet av september!

Ett speciellt tack till Carl-Henry som skjutsade oss och hejade på och analyserade våra lopp. Tack även till ni som hejade framför datorn, och tack alla medlemmar för att vi fick representera OK Orinto på SM-tävlingarna i år också!

/SM-truppen genom Magnus

Skribent: Martin Johansson
Epost: Adressen Gömd

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info