Hoppa till sidans innehåll
Hallands 3-D Kristina B tackad

Bröt tävling - hjälpte medtävlare

17 JUL 2015 11:06
1:a etappen av Hallands 3-dagars blev dramatisk för Kristina. När hon kommit ungefär halvvägs på sin bana hörde hon ett högt skrik.
  • Skapad: 17 JUL 2015 11:06

1:a etappen av Hallands 3-dagars blev dramatisk för Kristina. När hon kommit ungefär halvvägs på sin bana hörde hon ett högt skrik. Det var en man som i full fart störtade ner för ett stup på 14 meter. 

Kristina var en av de första på platsen och tillsammans med några vuxna som också stannat när de hörde skriket försökte de hjälpa mannen. Kristina som hade med sig sin mobiltelefon erbjöd sig att ringa efter hjälp. Detta gjorde att sjukvården larmades och att hjälpen kom fram mycket snabbare än om man hade behövt springa efter hjälp!

När funktionärerna och sjukvård kom fram kunde de tävlande som stannat för att hjäpa till fortsätta sin orientering, men Kristina valde att bryta tävlingen och stannade kvar och hjälpte till på olycksplatsen i väntan på räddningstjänst.

Inför lördagens start uppmärksammades Kristina för sin insats och hjälpsamhet. Hon lovordades och fick utöver en gåva även en stor applåd av övriga tävlande.

Det är viktigt att känna till att man har en skyldighet att hjälpa medtävlare som skadas under tävling, även om det innebär att man måste bryta sin egen tävling eller att man får en sämre tid/placering. Många stannade till och erbjöd sin hjälp och det känns bra att veta att många är så omtänksamma!

Mannen som skadades kommer enligt uppgift troligtvis att bli helt återställd.

Skribent: Fam. Bohman

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info