Hoppa till sidans innehåll

Damlaget på 10mila

02 MAJ 2017 23:19
Orintos första damlag genomtiderna har fixat de fem sträckorna på 10mila
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 20:05

Fyra nervösa damer och en rutinerad (den yngsta) satt på lördagmorgonen i bilen på väg mot Partille och Tio-mila. Väl framme hittade vi en solig torrbacke, ovanför lersörjan. Den blev vår hemvist på arenan, där vi njöt hela dagen.

Detta har vi pratat om och tränat för hela vintern. Några skador har vi haft och varit oroade för om det skulle gå, men nu var det dags!

Elin Clason startade med en strålande öppning. Öppen terräng inga problem, var kommentaren efter första sträckan - på 18 plats.

Sandra Ekström på andra sträckan, hon hade problem till första kontrollen men redde ut det på ett beundransvärt sätt. Hon som inte skulle springa längre än max 3 km, tog sig runt 7,1 km. Sandra växlade över till Camilla Weihart som gick ut på den längsta sträckan. Med engeribars bakade av Elin R tog sig Camilla runt de 11,3 km och övervann sig själv. Den sträckan som vi trodde var oöverkomlig.

Annette Reul och Elin Rönnow, startade vid omstarten. Många damer rusade upp för den branta backen men vi tog det lugnt. Med många små sankmarker och små höjder, några branter och enstaka stenar, så gällde det att hålla ordning på var man befann sig, det gick upp och det gick ner. Man fick vara superskärpt hela tiden. Annette gick in i mål strax innan herrarnas start och hade då klarat 5 km. Vaden höll något så när, trots upprepade problem innan. Elin R kom då strax efter in för kartbyte och varvning. Hon fick se herrarnas start och fick vänta lite innan hon för andra gången sprang upp till startpunkten, medan mörkret föll. Då hon kom in i mål, lagom efter att första herrlaget kommit in för växling, fick hon ett härligt mottagande. Elin hade en bana på 5,5 km plus en bana på 3,5 km. 

Fyra glada och nöjda men trötta damer gick de 2,5 - 3 km till bilen, var ställde vi nu den..?

Tänk att vi klarade det! Alla kontroller besökta, alla godkända. Vårt lag kom sist men med många icke godkända efter oss. Elin C hade varit med i sin första dam-budkavle på 10-mila, hon fick tävla med sina jämlikar. 

Elin C stannade kvar för att vara med i ännu en stafett, i herr-laget. Natten och nästa stafett fortsatte, medan vi andra åkte hem. Lyckliga och trötta.

Skribent: Annette Reul
Epost: Adressen Gömd

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info