Hoppa till sidans innehåll
Erik o G Bergman

Erik på landslagsläger i Bohuslän

03 FEB 2015 14:31
Erik C har tillbringat 28/1-1/2 på läger med svenska landslaget. Det var ett mycket givande läger skriver Erik.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 20:05

Jag har i 5 dagar haft förmånen att träna med stora delar av det svenska orienteringslandslaget. Träningslägret var förlagt i Skredsvik, Bohuslän, med relevant terräng för hemma-VM i Strömstad 2016. 

För min del blev lägret mycket lyckat. Efter att ha kunnat träna kontinuerligt och strukturerat efter skadan i somras så känner jag att jag har gjort stora framsteg framför allt fysiskt. Jag kände nu på lägret att jag klarar av att matcha flera löpare som har VM ambitioner, detta var såklart mycket glädjande och inspirerande för framtiden. Dock har jag en bra bit kvar till kapaciteten hos Gustav Bergman som visade under lägret att han är den bäste svenske manlige orienteraren vi har. Men på en långsträcksträning, med tidtagning på 3 långa sträckor så var det jag som var närmast Bergman på den allra längsta sträckan och på den tredje långsträckan så slog jag alla landslagslöparna, inklusive Gustav Bergman.

Det var otroligt viktigt för mitt självförtroende att få se svart på vitt att jag hänger med de bästa, då jag som ungdom och junior inte haft så stor tillit till just min fysiska förmåga. Jag kunde åka ifrån Skredsvik med mängder av positiva kvitton på att jag tränar rätt och att utvecklingen går önskad väg. Nu ligger fokus på att fortsätta träna på samma sätt som jag gjort sedan i somras, det är viktigt för att kroppen ska hålla. För det är när jag är skadefri och kan träna ”hela tiden” som framsteg görs. 

Jag vill rikta ett särskilt tack till Carl-Henry som har hjälpt mig med träningsupplägg, logistik kring tävlingar och stöttning på vägen framåt. Med detta så hoppas jag kunna prestera det yttersta av min kapacitet i OK Orintos färger under säsongen 2015.

Skribent: Erik Classon / TW

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info