Hoppa till sidans innehåll

Lång SM

19 SEP 2016 10:17
I helgen som gick avgjordes SM långdistans på Ryssberget i gränsen mellan Blekinge och Skåne
  • Skapad: 19 SEP 2016 10:17

Orinto ställde upp med tre löpare på startlinjen, Elin och Erik Classon och Magnus Homann.

På lördagen var det kval, terrängen var typisk skånsk med en hel del risiga grönområden, vilket passade oss perfekt! Erik placerade sig som 10e man i sitt kvalheat och var där med klar för söndagens A-Final. Elin klarade även hon att ta sig till A-Final, detta i sitt första SM som senior. Detta var också förstå gången Erik lyckats kvalificera sig till den finaste finalen som senior.

Magnus gjorde ett kanonlopp och tog flera fina skalper, dock hade han otur med tombolan, då hans tid hade räckt till B-Finalen i ett av de andra kvalheaten, nu blev det en plats i C-Finalen.

Finalen var ett riktigt kraftprov, Elins bana mätte över 12 km och Eriks över 17 km. Terräng i finalområdet var finare och över lag mer lättlöpt. Elin gjorde ett jättebra lopp men hade otur att köra fast totalt i ett björnbärssnår, denna incident kostade ca 3 minuter. Detta till trots höll Elin sig bland de 30 bästa och landade på en fin 28e plats, mycket bra jobbat! Erik gjorde ett tekniskt mycket bra lopp men var lite för defensiv i löpningen och tappade lite på detta. Plats 36 var ändå en placering att glädjas åt i första A-Finalen. Magnus kände sig lite sliten under finaldagen men krigade ändå tappert och kom i mål på 10e plats.

Helgen kan endast sammanfattas som en stor succé! Alla presterade på topp när det gällde som mest! Med detta i ryggen går vi ännu starkare in mot nästa SM helg, även den i Blekinge. På fredag är det kval till medeldistansen, på lördag går finalerna och på söndag är det SM i stafett som gäller.

Skribent: Erik Classon
Epost: Adressen Gömd

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info