Hoppa till sidans innehåll

SM-stafett med Orinto!

01 OKT 2013 15:00
I helgen visade våra juniorer återigen att de är i sverigetopp. På medeldistans-tävlingarna strax söder om Sandsjöbacka kvalade både Elin och Erik in till A-final utan problem. Väl i final blev Erik återigen 6:a i H20, medan Elin inte riktigt i lyckades lika bra som på långdistansen och hamnade 26:a i D18.
  • Skapad: 01 OKT 2013 15:00

Så på söndagen var det Erik, Elin och jag som med gott mod ställde upp i SM-stafett för OK Orinto. Det var ett tag sedan, har jag förstått. Erik ville ha förstasträckan, och Elin tog gärna sista (ett beslut hon senare kom att ångra!), och jag fick då äran att fylla upp i mitten.

När Erik gav sig iväg i det soliga men kalla vädret, skojade vi med Elin och sa att om Erik kommer in i täten, kanske hon blev utvald att bära GPS-tracker på sista sträckan. Erik kom strax därefter in till första radion med i tätklungan, det hela blev plötsligt allvar! Efter ett mycket bra lopp kom så Erik in på 13:e plats, bara 90 sekunder efter ledarlaget och över minuten före Johan Högstrand i Markbygdens OK.

Ja, där stod jag bland ungdomarna i elitlagen och väntade på kartan. Den enda med läsglasögon och flint. Lufsade iväg med kartan mot startpunkten med Bengts ord i bakhuvudet "Se till att ha KUL!". Första roligheten var när Joakim Hederskog i IK Hakarpspojkarna susade förbi och skrek "Häng på då, Homann!" till mig. Sen bar det iväg uppför, uppför till första kontrollen. Mina två medeldistanser dagarna innan samt en förkylning i kroppen gjorde mig extra stolpig, men fram kom jag. Till 3:e kontrollen hamnade jag fel på långsträckan, och missade dessutom 1-2 minuter i ringen. Kunde dock samla ihop mig och lyckades orientera bra därefter. Det var riktigt jobbigt att se alla dessa löpare på raska ben passera en efter en med god fart, vid 4:e kontrollen (av 23) hade jag tappat 32 placeringar ner till 45.

Men det vara bara att köra på, vid TV-kontrollen passade jag på att försöka se extra lätt ut, men det var nog ingen som köpte det. Resterande 9 kontroller började jag bli trött även i huvudet, och var oskärpt. Men på det hela taget inga grova bommar, även om det sved lite att bli omsprungen av Filip Wadsten i Landehof på sluttampen. Efter nästan 80 minuter kunde jag "spurta" in till växlingen (nerförsbacke, guskelov!) och lämna kartan till en glad Elin. Vi låg då på 59:e plats, 27 minuter efter tätlaget.

Först då fick jag reda på att, jo, Elin skulle faktiskt ha GPS-tracker och man kunde se alla hennes vägval på storbildsskärmen om man önskade. Faktiskt väldigt roligt att se, och Elin skötte det mycket bra, och lyckades plocka in en placering av alla de jag tappade. Här är hennes tracking för de som är nyfikna.

http://www.tulospalvelu.fi/gps/20130929StafettSMH21/

Med Elins starka avslutning blev vi till slut 58:e lag av 92 startande. Alla tre löpare med supportteam i form av Bengt Classon och Carl-Henry Andersson hade riktigt roligt, och vi kom överens om att detta gör vi om nästa år!

På väg till parkeringen summerade Erik det väl: "Det är riktigt ROLIGT att springa för Orinto!"

 

Magnus

Skribent: Magnus

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info