Hoppa till sidans innehåll

Smålandakavlen 2016

01 NOV 2016 12:13
Två lag på Smålandskavlen!
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 20:05

Nytt för i år med en lite lättare och en lite svårare klass gjorde att vi fick iväg två lag á fem löpare. I det laget som sprang Smålandsklass började Kajsa Homann med en nattsträcka på 4 km. Oturligt nog la pannlampan av(!) efter ca 50 minuter, och den månlösa natten blev riktigt mörk. Men inte ger man upp för det, utan en passerande löpare lånade ut sin lilla ficklampa, så hon med kartlyse kunde ta de sista 4 kontrollerna och växla ut till nästa nattlöpare. Stort tack till Isak från OK Kroppefjäll! Olle Elfström sprang sin lika långa nattsträcka riktigt bra, inga missöden med lampor.

På morgonen vid omstarten kunde så Ronnie Bohman ge sig ut på tredje sträckan över 5 km i ett riktigt underbart och soligt väder, och knappade in några placeringar, innan han växlade över till Gustav Bohman som orädd tog sig an den fjärde sträckan på 4 km, och gjorden bl.a. en riktigt fin spurt. På avslutningssträckan fick en förkyld Bengt Classon Sr ersättas av Bengt Classon Jr, som tog en sträckseger, och förde in laget på en 49:e plats (av 65 startande lag) efter 6 snabba km.

 

Den längre stafetten började med två 11km nattsträckor, där Erik Classon tog den första och gjorde det som vanligt på riktig elitnivå, bara sju minuter efter Kratov efter 75 minuters löpning. Andra sträckan fick Magnus Homann sedan se sig passerad av lite väl många lag, men han var i alla fall nöjd över att det skadade knäet höll. Totalt sett kom vi med marginal inom de 45 minuter från täten man behövde vara för att inte gå ut i minutstart på morgonen. Som löpare på den "korta" 8 km tredjesträckan hade vi det nya stjärnskottet Martin Sigby.

Han visade verkligen att han vill springa stafett för OK Orinto, tappade endast en placering och kom i mål på 70 minuter! Elin Classon fick då ta sig an sträcka fyra på 12 km, och gjorde även hon ett bra lopp. Som sistalöpare skickade vi ut Björn Karlsson, den här gången klart innan växlingsfållan stängde för omstart. 15 km är ingen match för Björn, utan den tuggade han igenom på 2.15, och kunde föra OK Orinto in på 38:e plats i Smålandskavlen 2016, Herrar Världsklass!


Denna välarrangerade stafett med suveränt fint TC och banor/terräng som överträffade våra förväntningar gav verkligen mersmak. Kan vi hoppas på 3-4 lag till nästa år, här finns klasser för alla!

/Smålandsresenärerna genom Magnus

Skribent: Martin Johansson
Epost: Adressen Gömd

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info