Hoppa till sidans innehåll

Västkuststafetten 2017

12 APR 2017 20:41
"Västkustafetten - en lite budkavel nästan som på lek i skogen närmast angränsande till 10Mila terrängen." ELLER?
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 20:05

 Jag fick i alla fall intrycket av att det var ursprungstanke kring tävlingen när jag i toa-kön hörde en tjej från arrangerande klubb prata om det blivit liiiiiite fler klubbar anmälda än man ursprunglig tänkt sig. Med några av Skandinaviens vassaste lag på plats var det långt i från på lek och alla som sprang under dagen vet nu att terrängen hör till de mer krävande i Göteborgsområdet, inte minst i höjdmeter.

Flera av orinto-lagen som ställde upp fick känna på detta och gjorde en näst intill heroisk insats i att ta sig tillbaka till mål oavsett fullföljd bana eller inte. Framför allt ungdomslagen klass16 fick slita hårt med klassindelning som gjorde att nästa samtlig fick gå ut på en banan som var en svårighetsgrad/klass för svår. Men även herrlaget - Orinto lag 2 råkade ut för en stukad fot som satte P för ett för laget komplett lopp.
Killarna i Klass 12 klarade sig hela vägen runt och slutade på 15e plats. Bra gick även Orinto herrar lag 1. Här trodde vi under några lyckliga minuter att vi vid förvarningen låg mycket, mycket bra till- bland de absolut bästa lagen. Men det visade sig att en av Finlands mest kompetenta orienterings-klubbar har exakt samma färgsättning på kläderna, ända upp till mössan. Det enda som skiljer är texten. Det gick dock bra för vårt lag som slutade på en stabil 77 plats.

Slutligen då damlaget som med till hälften skräckblandad förtjusning (?) och till hälften beslutsamhet tog sig an detta som 10Mila-träning. Vi klarade målsättning: Att komma runt, stämpla alla kontroller i rätt ordning och hålla oss under max-tiden. Vi landade på en 57:e plats och konstaterar att det var 9 lag som inte kom runt alls. Vi vet nu också att banläggarna inte skojade när de sa att de ej passerbara stupen inte var passerbara - där höll nämligen klätterklubben till och tränade när sista sträckan sprang förbi.
Vansinnigt rolig orientering uppe längs stupkanterna och i den småskurna terrängen där minst misstag kostar många höjdmeter i benen. Hög puls vid starten med så mycket nerver på plats. Mycket lerig arena - där den lyckligaste var den lilla hunden som grävde som en besatt i leran och sedan retirerade till husses torra ryggsäck för resten av dagen och därifrån kunde beskåda spektaklet.

/Elin R

Skribent: Martin Johansson
Epost: Adressen Gömd

Nybörjare? Återvändare? Inflyttad? Gammal eller ung? Alla är välkomna till oss i Orinto!
 Bli medlem 

 

Stöd din favoritförening

Postadress:
OK Orinto - Orientering
Per Andersson, Hestra Basagården 54
51792 Bollebygd

Kontakt:
Tel: 033288027
E-post: This is a mailto link

Se all info